logo
Witamy Gościa! Aby wykorzystać wszystkie możliwości proszę Zaloguj albo Rejestruj.

Zgłoszenie

Icon
Error

Opcje
Idź do ostatniego postu Idź do pierwszego nieprzeczytanego
Offline Renata  
#1 Wysłane : 26 czerwca 2019 21:42:43
Renata

Ranga: Newbie

Grupy: Registered
Przyłączony: 2014-05-29
Polska

Podziękowano: 1 raz (y) w 1 postu (ów)
W jaki sposób należy zgłosić moją obawę o utratę mojego i mojej rodziny zdrowia ,
oraz gdzie mam wystosować pismo aby uzyskać pomoc w sprawie ciągłego podtruwania mnie i rodziny przez wyziewy z komina sąsiada poprzez wtłaczanie do przewodów wentylacyjnych wyziewów z części komina należącego do budynku bliżniaczo zabudowanego do mojej posesji?
Dotyczy to budynku który jest własnością Miasta Katowice jednak nie jest w zarządzie KZGM ze względu na niedbalstwo urzędnicze i dodatkowo jest zamieszkiwane bez umownie przez 4 -osobową rodzinę o którym fakcie Urząd Miasta został poinformowany jednak nie poczynił od 2017 roku żadnych stosownych w tym temacie kroków.

Offline Wydział Komunikacji Społecznej  
#2 Wysłane : 27 czerwca 2019 12:07:17
Wydział Komunikacji Społecznej

Ranga: Moderator

Grupy: Registered
Przyłączony: 2017-12-20

Podziękowano: 7 raz (y) w 6 postu (ów)

Szanowna Pani,

w pierwszej kolejności proponujemy zwrócić się do zarządcy nieruchomości, celem zlecenia przeprowadzenia przeglądu przez kominiarza. W przypadku potwierdzenia opisanych nieprawidłowości, zgłoszenia problemu można dokonać do Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego, dane kontaktowe dostępne są tutaj
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest
Skok do forum