Ranga: Newbie
Grupy: Registered
Przyłączony: 2014-05-29 Posty: 2 Lokalizacja: Katowice Podziękowano: 1 raz (y) w 1 postu (ów)
|
W jaki sposób należy zgłosić moją obawę o utratę mojego i mojej rodziny zdrowia , oraz gdzie mam wystosować pismo aby uzyskać pomoc w sprawie ciągłego podtruwania mnie i rodziny przez wyziewy z komina sąsiada poprzez wtłaczanie do przewodów wentylacyjnych wyziewów z części komina należącego do budynku bliżniaczo zabudowanego do mojej posesji? Dotyczy to budynku który jest własnością Miasta Katowice jednak nie jest w zarządzie KZGM ze względu na niedbalstwo urzędnicze i dodatkowo jest zamieszkiwane bez umownie przez 4 -osobową rodzinę o którym fakcie Urząd Miasta został poinformowany jednak nie poczynił od 2017 roku żadnych stosownych w tym temacie kroków.
|
|
|
|
Ranga: Moderator
Grupy: Registered
Przyłączony: 2017-12-20 Posty: 188
Podziękowano: 7 raz (y) w 6 postu (ów)
|
Szanowna Pani, w pierwszej kolejności proponujemy zwrócić się do zarządcy nieruchomości, celem zlecenia przeprowadzenia przeglądu przez kominiarza. W przypadku potwierdzenia opisanych nieprawidłowości, zgłoszenia problemu można dokonać do Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego, dane kontaktowe dostępne są tutaj
|
|
|
|
Skok do forum