Ranga: Expert Boarder
Grupy: Registered
Przyłączony: 2013-06-27 Posty: 124
Dziękuję: 5 razy Podziękowano: 19 raz (y) w 17 postu (ów)
|
Dzień dobry,
Kilka miesięcy temu zgłaszałem konieczność instalacji lustra na skrzyżowaniu Kopernika i Drzymały. Po perturbacjach dostałem pisemną odpowiedź z urzędu miasta z informacją, że lustro zostanie zamontowane. Minęło kilka miesięcy a lustra nadal nie ma. Chciałbym zapytać o termin instalacji lustra w w/w lokalizacji.
PS Zastanawiające jest to, że lustro na Korfantego o które wnioskował radny znacznie później niż ja już dawno jest zamontowane. W związku z tym nasuwa się pytanie o to czy MZUiM wybiera sobie inwestycje do realizacji wedle własnego uznania? A może ma to związek z tym, że radny wnioskujący jest powiązany z ugrupowaniem trzymającym władzę w mieście?
|
|
|
|
Ranga: Moderator
Grupy: MZUiM
Przyłączony: 2012-11-12 Posty: 328
Dziękuję: 5 razy Podziękowano: 69 raz (y) w 68 postu (ów)
|
Informujemy, iż lustro na przedmiotowym skrzyżowaniu zostanie ustawione z chwilą uzyskania środków finansowych na jego zakup. |
Regulamin Platformy Konsultacji Społecznych Pkt 1 "PLATFORMA NIE SŁUŻY DO SKŁADANIA SKARG I WNIOSKÓW" |
|
|
|
|
OK nie będę Państwa trzymać w niepewności. Lustro od jakiegoś czasu już stoi na skrzyżowaniu. Niestety jest źle ustawione. W związku z tym chciałbym prosić o zmianę kąta. Chodzi o to, że lustro powinno sięgać nieco głębiej w ul. Kopernika. Teraz nadjeżdżające pojazdy pojawiają się w lustrze może ~10m przed skrzyżowaniem.
Będę zobowiązany za korektę ustawienia.
|
|
|
|
|
Dziękuję za szybką interwencję. Teraz lustro jest ustawione jak należy.
|
|
|
|
Skok do forum