ok, czyli temat zagospodarowania całości będzie szybciej realizowany niż myślałam - co bardzo mnie cieszy również z uwagi na fakt, iż byłam pomysłodawcą jego utworzenia w tym miejscu ;-)
Kiedy planowane jest rozpoczęcie prac?
Mam w razie czego jeszcze jedną uwagę do Państwa jako wykonawców:
Jeżeli będzie brany pod uwagę obszar, który wstępnie , w postaci nieformalnego projektu obejmował całość a nie tylko fragment byłoby wskazane zniwelowanie nasypu pomiędzy nimi.
Od strony ul. Biniszkiewicza za tym wałem ziemi miejsce postojowe zrobili sobie ludzie spożywajacy alkohol właśnie dlatego, że łatwo mogą się tam schować. Byłoby niewskazane aby przebiegajace z jednego obszaru na drugi dziecko znienacka wpadało na taką grupę osób nie widząc jej wcześniej. Bezpieczeństwo bawiących się tutaj dzieci musi być priorytetem - proszę o tym pamiętać. Wszystkie osoby korzystające z przejścia w kierunku Le Ronda i odwrotnie (w tym ja) wiedzą jak to na dzień dzisiejszy wygląda.
Dla mnie, świetnym pzykładem takiego parku o takiej zachowanej przestrzeni architektonicznej, jest park na Bolinie.
A proszę mi powiedzieć, czy przewiduje się zainstalowanie w tym miejscu monitoringu i kto będzie miał pod opieką ten teren po realizacji? Z tego co Państwo mi kiedyś pisali
w ramach udzielonej odpowiedzi z 31 marca 2014
https://pks.katowice.eu/...posts&t=263#post3432zazwyczaj taką strefę aktywnego wypoczynku przekazuje się komuś pod dozór. Jak to będzie wyglądało tutaj?