Witam
Od tygodnia planowałem tutaj wejść by odpisać w sprawie poprzednich postów, dzisiaj akurat wszedłem by posprawdzać inne posty, już prawie się ucieszyłem gdy zobaczyłem informację o proponowanych zmianach, jednak trochę ich za mało i strasznie długo trzeba czekać na wdrażanie.
Co do posta z 12.02.16r. na temat zaproponowanego znaku zakazu parkowania, pisałem rok temu w zgłoszeniu przestrzennym, wtedy stwierdzono, że działania straży miejskiej powinny poprawić sytuację. Jednak nic się nie zmieniło na lepsze, wręcz od dłuższego czasu jest gorzej (poprzednie moje posty ze zdjęciami). Fajnie, że zdecydowano się na postawienie znaku, jednak trzeba ich tam więcej, szczególnie kawałek wyżej - tam gdzie "chodnikami" są trawniki.
Pozwolę sobie wrzucić link do filmu ze strony/forum osiedla
https://www.facebook.com...8725/?type=2&theaterwidać tutaj jak bardzo jest źle, jak bardzo jest niebezpiecznie. Proszę o zwiększenie ilości znaków zakazu, aby było bezpieczniej i droga stała się drożna dla mieszkańców. Oczywiście aby potem Straż Miejska zaglądała w te tereny, obecnie ciężko ich było namówić. A podobno nie można parkować na trawnikach?
Co do wcześniejszych postów - szkoda, że jedyne rozwiązanie na osiedlu to stworzenie centrum przesiadkowego/parkingowego dla pracowników biurowców. Większość tych aut jest z sąsiednich miast, specjalnie dla nich teraz będzie zabierać się trawniki, by mieli gdzie parkować pod pracą. A czy istnieje możliwość aby sprawdzić czy parkingi z okolicznych biurowców są wykorzystywane przez ich pracowników? Czy przypadkiem nie stoją puste - a ludzie parkują tak jak widać? No i na przyszłość, przy wydawaniu zgody niech miasto sprawdzi czy w projekcie zapewniono odpowiednią ilość miejsc do parkowania (szczególnie jak po drugiej stronie planowane jest wybudowanie sądu).
Pozdrawiamy i liczymy na pomoc
Mieszkańcy Osiedla Paderewskiego