Ranga: Administrator
Grupy: Registered, Administrators Przyłączony: 2011-02-10 Posty: 139
|
Temat przeniesiony z poprzedniej Platformy Konsultacji Społecznych:
"1. "Parkingowi" Jak każdy zorientowany wie, w centrum miasta, nieopodal UW grasują tak zwani PARKINGOWI wyłudzający pieniążki w zamian za pokazanie miejsca do zaparkowania, pokazanie czyli wskazanie miejsca na podwórku, trawniku, czy pod blokiem. Nie tylko kierują ruchem ale i namawiają do parkowania w miejscach do tego nie przeznaczonych. 2. Polecam osobom zajmującym się bezpieczeństwem w naszym mieście wizytę na ulicy rybnickiej w godzinach szczytu 10-13 w tygodniu. Stańcie tam, a następnie wyobraźcie sobie duży wóz strażacki, który ma gasić pożar w bolku na końcu ulicy. Pożar był już kilka lat temu, ale w nocy, w pierwszej klatce i na szczęście od ogródków. A i tak nie obyło się bez ofiar. Polecam ćwiczenia pożarowe, albo po prostu wycieczkę w godzinach szczytu..."
|
|
|
|
|
Warto tu dodać, że parkingowi działający w imieniu miasta mają na sobie specjalne kamizelki MZUM-u. To pierwsza rzecz, na którą powinniśmy zwracać uwagę, kiedy ktoś podaje się za parkingowego.
|
|
|
|
Ranga: Advanced Member
Grupy: Registered
Przyłączony: 2011-06-09 Posty: 34
|
Bardzo proszę o zwiększenie liczby patroli Straży Miejskiej w godzinach popołudniowych i wieczornych na ulicy Dworcowej, ponieważ w ostatnim czasie jest tam nasilenie fałszywych parkingowych. Nie mam problemu z rozpoznaniem, że są to bezdomni i pijacy wyłudzający pieniądze, ale boję się o swój samochód, gdyż kilka razy usłyszałem groźby. |
|
|
|
|
|
Kris_D napisał:Cytat:Bardzo proszę o zwiększenie liczby patroli Straży Miejskiej w godzinach popołudniowych i wieczornych na ulicy Dworcowej, ponieważ w ostatnim czasie jest tam nasilenie fałszywych parkingowych. Nie mam problemu z rozpoznaniem, że są to bezdomni i pijacy wyłudzający pieniądze, ale boję się o swój samochód, gdyż kilka razy usłyszałem groźby. Pana wpis z pewnością przeczyta przedstawiciel SM moderujący ten wątek, niemniej najlepiej byłoby gdyby powiadomił Pan o tym bezpośrednio Straż Miejską lub Policję, zwłaszcza o groźbach, które są ścigane z kodeksu karnego. PKS nie służy do przyjmowania tego rodzaju zgłoszeń (pełni rolę forum wymiany opinii). :)
|
|
|
|
Skok do forum