logo
Witamy Gościa! Aby wykorzystać wszystkie możliwości proszę Zaloguj albo Rejestruj.

Zgłoszenie

Icon
Error

Opcje
Idź do ostatniego postu Idź do pierwszego nieprzeczytanego
Offline Bartosz Danowski  
#1 Wysłane : 21 lutego 2017 11:42:21
Bartosz Danowski

Ranga: Expert Boarder

Grupy: Registered
Przyłączony: 2013-06-27

Dziękuję: 5 razy
Podziękowano: 19 raz (y) w 17 postu (ów)
Dzień dobry,

Z informacji jakie otrzymałem w poprzednim roku od Zieleni Miejskiej naprawa fontanny na pl. Miarki miała zostać wpisana do budżetu na rok 2017. W związku z powyższym chciałem zapytać kiedy naprawa zostanie wykonana?
Offline Zakład Zieleni Miejskiej  
#2 Wysłane : 22 lutego 2017 08:38:42
Zakład Zieleni Miejskiej

Ranga: Moderator

Grupy: ZZM, Moderatorzy - Konsultacje Społeczne - Zdrowie i ochrona środowiska
Przyłączony: 2012-09-19

Dziękuję: 1 razy
Podziękowano: 164 raz (y) w 148 postu (ów)
Napisał: Bartosz Danowski Idź do cytowanego postu.
Dzień dobry,

Z informacji jakie otrzymałem w poprzednim roku od Zieleni Miejskiej naprawa fontanny na pl. Miarki miała zostać wpisana do budżetu na rok 2017. W związku z powyższym chciałem zapytać kiedy naprawa zostanie wykonana?

Dzień dobry,
Zakład Zieleni Miejskiej wpisał we wrześniu 2016 roku do projektu Budżetu na rok 2017 zadanie dotyczące naprawy fontanny. Niestety w wyniku cięć finansowych nie przyznano środków na to zadanie.
W roku bieżącym fontanna na placu Miarki będzie funkcjonowała w trybie 2 komór.
Jednocześnie Zakład przystąpił do ponownej wyceny kosztów naprawy fontanny.
Pozdrawiam.
Offline Bartosz Danowski  
#3 Wysłane : 22 lutego 2017 14:21:18
Bartosz Danowski

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.

PS
Postawa miasta utwierdziła mnie jedynie w przekonaniu, że nie rządzący potrafią jedynie inwestować w nowe rzeczy a nie stać ich na utrzymanie już istniejącej infrastruktury. Przy takim podejściu nigdy nie będzie tutaj dobrze.
thanks 1 użytkownik podziękował Bartosz Danowski za ten post.
BRV na 2017-03-30
Offline Bartosz Danowski  
#4 Wysłane : 23 lutego 2017 09:13:01
Bartosz Danowski

@Zakład Zieleni Miejskiej mam jeszcze jedno pytanie związane z kwestią nieszczęsnej fontanny.
Z tego co pamiętam to uszkodzenia powstały po tym jak radiowóz policyjny wpadł do tej fontanny. Dlaczego szkoda nie zostały naprawione z OC sprawcy lub na koszt policji?
Offline Pola66  
#5 Wysłane : 21 marca 2017 13:14:58
Pola66

Ranga: Member

Przyłączony: 2017-02-21
Polska

Dziękuję: 15 razy
Podziękowano: 6 raz (y) w 6 postu (ów)

PS
Postawa miasta utwierdziła mnie jedynie w przekonaniu, że nie rządzący potrafią jedynie inwestować w nowe rzeczy a nie stać ich na utrzymanie już istniejącej infrastruktury. Przy takim podejściu nigdy nie będzie tutaj dobrze.

Jestem dokładnie tego samego zdania, nie sztuką jest zrealizować wiele nowych projektów infrastruktury, ale trzeba potem o te inwestycje dbać, żeby nie doszło do ich degradacji, a pod tym względem w naszym mieście wygląda to fatalnie. Moim zdaniem w corocznym budżecie miasta powinna być wygospodarowana jakaś kwota właśnie na ten cel. Wydaje mi się że rządzący naszym miastem nie zwracają na to uwagi, bo lepiej pochwalić się jakąś spektakularną inwestycją niż np. zwykłym remontem istniejącego obiektu, a szkoda bo bardzo by to poprawiło wygląd i estetykę Katowic.
thanks 1 użytkownik podziękował Pola66 za ten post.
BRV na 2017-03-30
#6 Wysłane : 21 marca 2017 14:52:15
Zakład Zieleni Miejskiej

@Zakład Zieleni Miejskiej mam jeszcze jedno pytanie związane z kwestią nieszczęsnej fontanny.
Z tego co pamiętam to uszkodzenia powstały po tym jak radiowóz policyjny wpadł do tej fontanny. Dlaczego szkoda nie zostały naprawione z OC sprawcy lub na koszt policji?

Dzień dobry,
Niestety fontanna jest już mocno wysłużona i przestała działać w ubiegłym roku (CZĘŚĆ fontanny: dwie pozostałe komory działały w 2016 roku).
Radiowóz wjechał do niecki dużo wcześniej (w 2013 roku), wówczas zakres uszkodzeń był zbyt mały aby mógł być objęty OC - uszkodzone elementy zostały wymienione w ramach prac konserwacyjnych przez ZZM z naszych materiałów.
Zakład ponownie w bieżącym roku wyceni koszty naprawy tej części fontanny.
pozdrawiam.

#7 Wysłane : 21 marca 2017 14:56:19
Zakład Zieleni Miejskiej

Napisał: Pola66 Idź do cytowanego postu.

PS

Jestem dokładnie tego samego zdania, nie sztuką jest zrealizować wiele nowych projektów infrastruktury, ale trzeba potem o te inwestycje dbać, żeby nie doszło do ich degradacji, a pod tym względem w naszym mieście wygląda to fatalnie. Moim zdaniem w corocznym budżecie miasta powinna być wygospodarowana jakaś kwota właśnie na ten cel. Wydaje mi się że rządzący naszym miastem nie zwracają na to uwagi, bo lepiej pochwalić się jakąś spektakularną inwestycją niż np. zwykłym remontem istniejącego obiektu, a szkoda bo bardzo by to poprawiło wygląd i estetykę Katowic.

Zakład Zieleni Miejskiej posiada zadania remontowe, niestety ilość terenów które utrzymujemy i (zużycie wszystkich elementów) jest niewspółmierna do środków na remonty.
Niemniej jednak postaramy się wyremontować jak najwięcej terenów w ramach posiadanych środków.
pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest
Skok do forum