Ranga: Gold Boarder
Grupy: Registered
Przyłączony: 2013-02-05 Posty: 166 Lokalizacja: Dąbrówka Mała
Dziękuję: 48 razy Podziękowano: 18 raz (y) w 14 postu (ów)
|
Witam
Zwracam się do służb odpowiedzialnych za stan techniczny ulic w Katowicach z następującym pytaniem: kiedy zostanie wyremontowany odcinek ulicy Modelarskiej znajdujący się pomiędzy ulicami: Gnieźnieńską i Strażacką? Stan techniczny tego odcinka jest tragiczny i nie zmienia się od 20 lat. Przeprowadzono ostatnio reorganizację ruchu w tej okolicy co musiało wiązać się z wiją lokalną. Stąd wnioskuję, że stan tego odcinka jest znany odpowiednim służbom. Niestety zmiany ograniczyły się do postawienia znaków regulujących ruch. Jako ciekawostkę dodam, że tuż obok znajdują się siedziby międzynarodowych firm a nowa organizacja ruchu wymusza przejazd przez ten zrujnowany odcinek ulicy pojazdów jadących od strony alei Korfantego do siedzib tych firm. Czy o taką promocję i reklamę Katowic nam chodzi?
|
|
|
|
Ranga: Moderator
Grupy: MZUiM
Przyłączony: 2012-11-12 Posty: 328
Dziękuję: 5 razy Podziękowano: 69 raz (y) w 68 postu (ów)
|
Zgodnie z REGULAMINEM PLATFORMY KONSULTACJI SPOŁECZNYCH PKT 1 "PLATFORMA NIE SŁUŻY DO SKŁADANIA SKARG I WNIOSKÓW'. W związku z powyższym zgłoszenia należy zgłaszać pisemnie na adres MZUiM Katowice, drogą elektroniczną mzum@mzum.katowice.pl lub na serwerze UM Katowice - zdarzenia@katowice.euNapisał: kasia  Witam
Zwracam się do służb odpowiedzialnych za stan techniczny ulic w Katowicach z następującym pytaniem: kiedy zostanie wyremontowany odcinek ulicy Modelarskiej znajdujący się pomiędzy ulicami: Gnieźnieńską i Strażacką? Stan techniczny tego odcinka jest tragiczny i nie zmienia się od 20 lat. Przeprowadzono ostatnio reorganizację ruchu w tej okolicy co musiało wiązać się z wiją lokalną. Stąd wnioskuję, że stan tego odcinka jest znany odpowiednim służbom. Niestety zmiany ograniczyły się do postawienia znaków regulujących ruch. Jako ciekawostkę dodam, że tuż obok znajdują się siedziby międzynarodowych firm a nowa organizacja ruchu wymusza przejazd przez ten zrujnowany odcinek ulicy pojazdów jadących od strony alei Korfantego do siedzib tych firm. Czy o taką promocję i reklamę Katowic nam chodzi? |
Regulamin Platformy Konsultacji Społecznych Pkt 1 "PLATFORMA NIE SŁUŻY DO SKŁADANIA SKARG I WNIOSKÓW" |
|
|
|
Ranga: Gold Boarder
Grupy: Registered
Przyłączony: 2013-02-05 Posty: 166 Lokalizacja: Dąbrówka Mała
Dziękuję: 48 razy Podziękowano: 18 raz (y) w 14 postu (ów)
|
Witam Prawdę mówiąc zaskoczyła mnie Państwa odpowiedź z co najmniej dwóch powodów: 1. Nie zgłaszałam skargi czy wniosku tylko zadałam pytanie. Mam wrażenie, że platforma jest stworzona właśnie w takim celu. 2. Pytanie zadałam dlatego, że przeprowadzono w okolicach tego odcinka reorganizację ruchu. Wydawało mi się oczywiste, że taka reorganizacja jest poprzedzona wizją lokalną i analizą stanu infrastruktury a stąd wywnioskowałam, że odpowiednie służby zauważyły tragiczny stan techniczny tego odcinka i zaplanowały stosowne działania. Stąd moje pytanie o termin planowanego remontu generalnego tego odcinka bo mniejsze naprawy w mojej opinii nie wchodzą w rachubę. Jeśli Państwo nie planowaliście naprawy co wydaje mi się nieprawdopodobne, proszę również o udzielenie mi odpowiedzi. Pozdrawiam
|
|
|
|
Skok do forum