logo
Witamy Gościa! Aby wykorzystać wszystkie możliwości proszę Zaloguj albo Rejestruj.

Zgłoszenie

Icon
Error

Opcje
Idź do ostatniego postu Idź do pierwszego nieprzeczytanego
Offline Barbara102  
#1 Wysłane : 20 czerwca 2016 07:37:59
Barbara102

Ranga: Newbie

Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-06-20

Taki na mire jak w Krakowie? Przenosiny UNIBUSU bardzo mnie zasmucilo. Tak bylo wygodnie, tak blisko.... Z pociagu jeden krok.
A moze UNIBUS PRZENIES... pod dworzec...gdzie inne przystanki?
Offline W. Transportu  
#2 Wysłane : 23 czerwca 2016 08:01:59
W. Transportu

Ranga: Moderator

Grupy: WRM, Moderatorzy - Kategoria wewnętrzna, Moderatorzy - Konsultacje Społeczne - Inwestycje, Moderatorzy - Rowerowe Katowice, Moderatorzy - Transport publiczny, Moderatorzy - Konsultacje Społeczne - Infrastruktura, Moderatorzy - Inwestycje, Moderatorzy - Infrastruktura
Przyłączony: 2012-11-02

Podziękowano: 15 raz (y) w 14 postu (ów)
Miejscem, które docelowo ma zapewniać w Katowicach integrację komunikacji autobusowej miejskiej, międzymiastowej oraz międzynarodowej będzie węzeł przesiadkowego w rejonie ulic Sądowej i Goeppert-Mayer, planowany w ramach zadania inwestycyjnego pn: „Katowicki System Zintegrowanych Węzłów Przesiadkowych – węzeł „Sądowa”.

Natomiast odnośnie firmy Uni-Bus Sp. zo.o. oraz wspólpracującej firmy Inter Sp. z o.o., a więc prywatnych przewoźników realizujących przewozy na linii Katowice – Kraków informacje dotyczące powodów zmian w obsłudze przystaków zawarte są stronie internetowej http://bus-inter.pl/rozklad/katowice-krakow/
Offline Barbara102  
#3 Wysłane : 23 czerwca 2016 14:51:26
Barbara102

Ranga: Newbie

Grupy: Registered
Przyłączony: 2016-06-20

Dziekuje za wyjasnienie. Swietnie, ze dworzec autobusowy bedzie blisko kolejowego...tak rozumiem...jakis tunelik pod ziemia bylby dobrym rozwiazaniem.
Wracajac do autobusow do Krakowa ...ja wiem dlaczego przesunieto przystanek w inne miejsce...dlatego sugerowalam przeniesienie w podziemia dworca kolejowego. W sumie nie powinno miec znaczenia czy to panstwowy czy prywatny przewoznik...robia dobra robote i warto miec ta usluge zintegrowna z koleja, bo przeciez celem naszym jest pomoc podrozujacym a nie utrudniac...a takie mam odczucia.
Offline W. Transportu  
#4 Wysłane : 28 czerwca 2016 11:12:01
W. Transportu

Ranga: Moderator

Grupy: WRM, Moderatorzy - Kategoria wewnętrzna, Moderatorzy - Konsultacje Społeczne - Inwestycje, Moderatorzy - Rowerowe Katowice, Moderatorzy - Transport publiczny, Moderatorzy - Konsultacje Społeczne - Infrastruktura, Moderatorzy - Inwestycje, Moderatorzy - Infrastruktura
Przyłączony: 2012-11-02

Podziękowano: 15 raz (y) w 14 postu (ów)
Napisał: Barbara102 Idź do cytowanego postu.
Dziekuje za wyjasnienie. Swietnie, ze dworzec autobusowy bedzie blisko kolejowego...tak rozumiem...jakis tunelik pod ziemia bylby dobrym rozwiazaniem.
Wracajac do autobusow do Krakowa ...ja wiem dlaczego przesunieto przystanek w inne miejsce...dlatego sugerowalam przeniesienie w podziemia dworca kolejowego. W sumie nie powinno miec znaczenia czy to panstwowy czy prywatny przewoznik...robia dobra robote i warto miec ta usluge zintegrowna z koleja, bo przeciez celem naszym jest pomoc podrozujacym a nie utrudniac...a takie mam odczucia.

Szczegóły dotyczące przedmiotowego węzła przesiadkowego znajdują się w temacie:  Infrastruktura  »  Węzły Przesiadkowe - węzeł „Brynów Pętla”, pod linkiem:
https://pks.katowice.eu/...;t=320&p=2#post11071

W zakresie wykorzystania podziemnego dworca informujemy, że ze względu na znaczne ograniczenia terenowe na obszarze dworca autobusowego, a tym samym ograniczoną przepustowość obiektu, priorytetem dla Miasta Katowice jest zapewnienie sprawnego funkcjonowania komunikacji miejskiej realizowanej na zlecenie Komunikacyjnego Związku Komunalnego GOP.

Jednocześnie informujemy, że przewoźnik prywatny realizujący przewozy na linii Katowice-Kraków na stronie internetowej http://bus-inter.pl/rozklad/katowice-krakow zamieścił następującą informację:
„Uprzejmie informujemy, że w celu ułatwienia Państwa podróży została uruchomiona bezpłatna linia wahadłowa na odcinku Andrzeja Dworzec <---> Dworzec Autobusowy
Autobus kursuje z częstotliwością co 15-20 minut ( w godz. 5.10-21.30)”
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest
Skok do forum