Ranga: Fresh Boarder
Grupy: Registered
Przyłączony: 2012-02-17 Posty: 1
|
Kilka miesięcy temu przeczytałem artykuł o tym, że po kilkudziesięciu latach zostanie w końcu udostępniony dla mieszkańców basen jaki wchodzi w skład Zespołu Szkół Plastycznych na Osiedlu Tysiąclecia. Wedle tegoż artykułu basen miał stać się dostępny już od lutego bieżącego roku. Cóż poszedłem i jak się okazało basen nadal nie jest obiektem otwartym dla osób spoza szkoły. Póki co oficjalna wersja brzmi jakoby udostępniony miałby być od września. Chciałem się więc zapytać czy termin wrześniowy to tylko rzucona tak sobie kolejna obietnica, która odsunie udostępnienie tego basenu o kolejne lata czy faktycznie będę mógł w końcu skorzystać z normalnego basenu w pobliżu mojego miejsca zamieszkania bez konieczności organizowania wyprawy na baseny zlokalizowane w miastach ościennych?
|
|
|
|
Ranga: Senior Boarder
Grupy: Registered
Przyłączony: 2011-02-18 Posty: 41
|
Miasto zobowiązało się do przygotowania rozwiązań architektonicznych umożliwiających ogólnodostępność obiektu: w tym recepcji, siłowni, salki gimnastycznej itd. należących do Zespołu Szkół Plastycznych. Po wykonaniu inwestycji (ich technicznym odbiorze) przekazano pomieszczenia dyrekcji szkoły. W chwili obecnej po stronie dyrekcji szkoły leży jak najszybsze udostępnienie w/w dla Mieszkańców. Nadmieniam jednocześnie, że Zespół Szkół Plastycznych nie należy do miejskiego systemu oświaty a podlega bezpośrednio Ministerstwu Kultury, dlatego też wszelkie pytania dotyczące udostępnienia obiektu należy kierować do dyrekcji w/w jednostki oświatowej.
|
|
|
|
Skok do forum